Cara Membesarkan Payudara Melalui Senaman

Cara Membesarkan Payudara Melalui Senaman

Pertama sekali, ini bukan artikel lucah. Sila fikir positif.

Payudara yang kecil membuatkan wanita berasa kurang yakin dengan diri sendiri dan keayuan mereka tidak menyerlah. Ianya menyebabkan kesukaran untuk membeli baju atau dress yang sesuai. Terdapat 2 cara untuk membesarkan payudara tanpa sebarang pembedahan iaitu dengan cara senaman fizikal dan juga cara pemakanan yang sihat.

CARA MEMBESARKAN PAYUDARA MELALUI SENAMAN FIZIKAL

Terdapat 2 cara untuk membesarkan payudara tanpa sebarang pembedahan iaitu dengan cara senaman fizikal dan juga cara pemakanan yang sihat.

1. BERENANG
Senaman ini perlukan tenaga dan skil. Berenang mampu merangsang pembentukan otot dada dan bahu. Jika hobi anda adalah berenang, maka ini adalah hobi yang bagus.

Namun tidak semua gaya berenang memberikan perubahan yang signifikan terhadap ukuran payudara anda. Hanya gaya kupu-kupu yang memberikan pengaruh besar terhadap perubahan ukuran payudara. Bagi perenang yang masih baru, gaya kupu-kupu sangat sukar dilakukan kerana ia perlukan latihan yang khusus.

Namun, bagi yang sudah profesional, gaya kupu-kupu dapat dijadikan alternatif untuk membesarkan payudara. Tidak perlu susah-susah dan berbelanja besar untuk melakukan prosedur pembedahan meletakkan implan yang sangat berbahaya kepada tubuh manusia.


2. PUSH UP
Untuk melakukan latihan ini pastiakn tubuh anda dalam posisi 'push up' yang sering dilakukan oleh orang lain. Jika push up seperti lelaki terasa susah untuk dilakukan oleh anda, anda bolehlah meletakkan lutut di lantai.

Dengan lutu di lantai, semua beban tubuh anda anda tertumpu pada lutut dan posisi ini akan memudahkan anda untuk mengangkat tubuh ke atas. Bagi anda yang belum biasa melakukan push up, sebaiknya lakukan push up dengan latihan yang ringan terlebih dahulu. Lakukan 5-6 kali push up dalam minggu pertama.

Pada minggu ke-2 dan seterusnya, tambahkan latihan push up sehingga menjadi 10-15 kali dalam seminggu. Jika push up ini dilakukan secara teratur dan berterusan, otot dada dan juga bahu anda bukan sahaja semakin besar tetapi juga semakin kuat.

Keadaan otot dada dan bahu yang demikian akan memastikan ukuran payudara anda akan berubah dengan lebih besar dari sebelumnya. Cara ini sangat efektif dan juga bagus untuk kesihatan seseorang.KESIMPULAN - Walaupun senaman perlukan latihan dan masa yang lama untuk menampakkan kesan kepada payudara anda, tetapi ia juga sangat baik untuk kesihatan anda dan anda tidak perlu risau akan kesan sampingan seperti jika anda melakukan implan payudara untuk mendapatkan saiz payudara yang palsu.

Selamat mencuba.

TAGS :

Cara Membesarkan Payudara, Petua Membesarkan Payudara, Tips Membesarkan Payudara, Senaman Membesarkan Payudara, Berenang Membesarkan Payudara, Push Up Membesarkan Payudara, Gaya Kupu-kupu Membesarkan Payudara,

Post a Comment

Diharap anda sudi meninggalkan komen dan pendapat yang jujur selepas membaca artikel-artikel di dalam blog ini. Komen anda amat bermakna untuk pihak kami bagi penambahbaikkan pada masa hadapan.

Terima Kasih.

[blogger][facebook]

1001 Petua

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget