Senarai Makanan Yang Membesarkan Payudara

CARA MEMBESARKAN PAYUDARA MELALUI PEMAKANAN YANG SIHAT

Pertama sekali, ini bukan artikel lucah. Sila fikir positif.

Payudara yang kecil membuatkan wanita berasa kurang yakin dengan diri sendiri dan keayuan mereka tidak menyerlah. Ianya menyebabkan kesukaran untuk membeli baju atau dress yang sesuai.

CARA MEMBESARKAN PAYUDARA MELALUI PEMAKANAN YANG SIHAT

Terdapat 2 cara untuk membesarkan payudara tanpa sebarang pembedahan iaitu dengan cara senaman fizikal dan juga cara pemakanan yang sihat.

1. JAUHI ARAK
Minuman beralkohol dapat tingkatkan risiko diri seseorang mendapat kanser payudara. Meminum 2 gelas minuman beralkohol dipercayai mempunyai risiko terkena kanser 21% lebih tinggi.

2. BANYAKKAN MAKAN IKAN
Banyakkan diri anda memakan ikan laut kerana ikan laut banyak mengandungi asid omega. Asid omega ini berfungsi untuk memperkuatkan sistem imunisasi tubuh dan juga menghalang pertumbuhan tumor yang dapat berkembang menjadi kanser. Ia juga sangat baik untuk pembesaran payudara anda.

3.KACANG SOYA
Banyakkan memakan kacang soya kerana ia mempunyai kandungan hormon estrogen semulajadi yang sangat penting untuk tubuh seseorang wanita. Hormon ini bukan sahaja boleh membesarkan payudara malah mencegah pertumbuhan kanser payudara.

4. SAYUR
Sayuran seperti brokoli mengandungi 'sulforaphane' yang dapat mencegah pembiakan sel-sel kanser.

5. GUNAKAN MASKER PAYUDARA
Masker payudara dapat menjamin kecantikan, keindahan, kepadatan serta mengelakkan payudara anda daripada cepat kendur. Beberapa bahan semulajadi yang boleh digunakan sebagai masker payudara ialah :
a. Kacang Panjang
Kisar kacang panjang sehingga halus kemudian tambahkan sedikit air sehingga menjadi agak kental. Gunakan adunan tadi untuk menyelaputi seluruh bahagian payudara kecuali bahagian puting. Letakkan masker selama 15 minit sebelum dibilas dengan air suam. Masker dari kacang panjang ini dipercayai dapat membesarkan ukuran payudara anda.
b. Yogurt dan Telur
Campurkan satu sudu Yogurt asli dan sebiji telur, boleh juga ditambahkan dengan Vitamin E. Sapukan secara rata di seluruh permukaan payudara dan urut perlahan-lahan agar masker meresap. Setelah dibiarkan selama 20 minit, basuhlah dengan air suam sehingga bersih.
c. Epal dan Susu
Potong 2 biji epal secara kecil-kecil lalu dicampurkan dengan 1 liter susu. Didihkan di atas api sehingga menjadi seperti pasta. Sapukan bahan tadi di atas payudara anda setelah ia sejuk. Masker ini dipercayai dapat menjadikan kulit payudara anda menjadi tegang dan juga cantik berseri.

KESIMPULAN - Semoga petua dan tips di atas dapat membantu anda menyelesaikan masalah mempunyai payudara yang kecil. Jika anda kurang yakin dengan tips kami, anda bolehlah dapatkan nasihat daripada pakar.

Selamat mencuba.

TAGS :

Cara Membesarkan Payudara, Petua Membesarkan Payudara, Tips Membesarkan Payudara, Makanan Membesarkan Payudara, Makan Ikan Membesarkan Payudara, Makan Brokoli Membesarkan Payudara, Makan Soya Membesarkan Payudara, Minum Arak Bahaya Untuk Payudara, Masker Payudara, Masker Payudara Membesarkan Payudara, Kacan Panjang Membesarkan Payudara,

Post a Comment

Diharap anda sudi meninggalkan komen dan pendapat yang jujur selepas membaca artikel-artikel di dalam blog ini. Komen anda amat bermakna untuk pihak kami bagi penambahbaikkan pada masa hadapan.

Terima Kasih.

[blogger][facebook]

1001 Petua

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget