8 Petua & Tips Mudah Hamil Tanpa Produk

PETUA TRADISIONAL CEPAT HAMIL

Pernahkan anda berasa cemburu dengan pasangan yang baru berkahwin tetapi sudah hamil tetapi anda yang sudah lama berkahwin masih belum tersangkut?

Jika anda ingin hamil atau mengandung, bolehlah ikuti beberapa tips dan petua mudah di bawah. Tips dibawah semuanya tanpa penggunaan sebarang jenis produk kerana ianya 100% semulajadi.

PETUA TRADISIONAL CEPAT HAMIL TANPA PRODUK

Berikut adalah beberapa tips yang anda boleh cuba bersama pasangan masing-masing.

1. NIKMATI HUBUNGAN KELAMIN BERSAMA PASANGAN
Mengikut kajian pakar, wanita yang mencapai orgasme iaitu klimaks semasa melakukan hubungan seks akan mengeluarkan cecair alkaline pada vagina yang mana sangat disukai oleh sperma berbanding pada waktu yang lain. Jika anda orgasme atau klimaks pada waktu yang sama atau beberapa saat selepas pasangan anda klimaks, peluang untuk sperma sampai ke rahim adalah lebih tinggi daripada biasa.


2. JAGA KESIHATAN
Memang tidak dinafikan kesihatan merupakan salah satu perkara yang paling penting untuk ibu yang ingin hamil atau sedang hamil. Badan yang sihat dan cukup nutrisi meninggikan peluang untuk seseorang itu hamil berbanding dengan wanita yang berlebihan berat badan.

Petua & Tips Mudah Hamil Tanpa Produk


3. JANGAN MEMAKAI SELUAR KETAT
Kepada para suami yang lelaki di luar sana, anda diingatkan supaya jangan memakai seluar atau pakai dalam yang ketat dan kurangkan mandi air panas kerana ia boleh mengurangkan sperma di dalam air mani anda.

Hal ini kerana proses penekanan atau kepanasan di kawasan testis akan berlaku.


4. KETAHUI WAKTU TERBAIK UNTUK MELAKUKAN HUBUNGAN SEKS
Setiap pasangan harus tahu waktu yang sesuai untuk melakukan hubungan kelamin dan juga waktu subur wanita iaitu waktu pengeluaran telur atau ovulasi.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk ketahui waktu subur anda, anda bolehlah baca artikel di bawah ini.


Anda juga perlu tahu bahawa telur yang matang hanya mampu hidup selama 24 jam manakala sperma pula hanya mampu bertahan hanya sehingga 72 jam. Oleh itu, ketahuilah bahawa melakukan hubungan seks hampir kepada ovulasi sangat berkesan berbanding selepas ovulasi.


5. POSISI HUBUNGAN SEKSUAL

Memang malu untuk bercakap mengenai posisi yang kita lakukan bersama pasangan, tetapi ketahuilah posisi juga merupakan salah satu faktor penting untuk menghamilkan pasangan anda.

Posisi yang kami cadangakan ia dengan cara suami berada di atas. Semasa suami berada di atas, letakkan sebiji bantal di pinggul isteri dan biarkan pasangan anda berada dalam tenang dan relaks untuk 15-20 minit selepas proses ejakulasi.

Hal ini akan membantu sperma untuk berenang ke arah rahim dan bersenyawa dnegan telur si isteri. Tetapi, harus diingat jangan gunakan bantal yang terlalu tinggi kerana ia akan mengakibatkan sperma berkumpul di belakang rahim.

Dan yang paling penting, elakkan isteri anda berada di atas , duduk atau berdiri semasa anda ejakulasi kerana hanya sedikit sperma yang tinggal untuk berenang ke arah sel telur.


6. KEKERAPAN MELAKUKAN HUBUNGAN INTIM
Anda perlulah selalu melakukan hubungan seks dengan pasangan kerana anda tidak pasti waktu bila benih anda akan tersangkut di dalam rahim pasangan anda. Sebaiknya lakukannya dengan lebih kerap setiap kali isteri anda dalam keadaan yang subur.


7. KURANGKAN BERGERAK SELEPAS MELAKUKAN HUBUNGAN INTIM

Berehatlah secukupnya. Jangan terus pergi membersihkan diri atau buat perkara lain. Walaupun tidak ada bukti untuk memperkukuhkan petua ini namun tidak salah kalau mencuba bukan?

Anda perlu ingat yang sperma sudah pun berada di dalam rahim anda. Jadi, berilah masa yang secukupnya untuk sperma tersebut berenang ke 'garisan penamat'.


8. KURANGKAN STRESS
Perkara ini walaupun nampak macam remeh tetapi i a sangat penting dalam memainkan peranan untuk seseorang itu hamil. Tahukah anda, bahawa stres yang berterusan boleh menurunkan keupayaan seseorang itu untuk hamil?

Jadi, hadapilah apa jua masalah bersama-sama dengan pasangan anda dengan hati yang terbuka dan berfikiran positif.


KESIMPULAN
Sekiranya anda telah mencuba pelbagai jenis petua dan tips selama bertahun-tahun tetapi tetap rezeki 'anak' anda belum sampai, anda dinasihatkan berjumpa dengan doktor dan dapatkan sedikit nasihat dan tips daripada mereka.

Tetapi, harus diingat, jangan sesekali berputus asa. Jodoh, ajal, rezeki, dan anak semua adalah rahsia Allah. Jadi, berusahalah sebaik mungkin. InsyaAllah, jangan lupa untuk berdoa juga ye.


TAGS :

Produk Untuk Hamil dan Mengandung, Petua Untuk Hamil dan Mengandung, Tips Mudah Untuk Hamil dan Mengandung, Cara Mudah Untuk Hamil dan Mengandung, Petua Cepat Hamil, Petua Cepat Hamil Cara Tradisional, Produk Terbaik untuk Mengandung, Petua Tradisional Cepat Hamil, Ikthiar Hamil Tradisional, Posisi Seks Untuk Cepat Hamil

Post a Comment

Diharap anda sudi meninggalkan komen dan pendapat yang jujur selepas membaca artikel-artikel di dalam blog ini. Komen anda amat bermakna untuk pihak kami bagi penambahbaikkan pada masa hadapan.

Terima Kasih.

[blogger][facebook]

1001 Petua

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget